Ieri, poliţiștii Serviciului de Investigaţii Criminale Hunedoara şi poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Brad au efectuat 10 percheziții domiciliare, în urma cărora a fost destructurată o grupare infracţională formată din 6 persoane suspectate de săvârşirea infracțiunilor de camătă şi șantaj. Percheziţiile au fost sprijinite de jandarmii hunedoreni, iar întreaga acţiune a beneficiat şi de suportul de specialitate a DOS din cadrul IGPR şi SIPI Hunedoara.
În perioada 2012-2014, suspecţii, fără sa fie autorizaţi, au oferit bani cu camătă mai multor persoane din municipiul Brad şi din cele 11 comune arondate.
Pentru sumele de bani oferite, cei 6 suspecţi au perceput în mod ilegal dobânzi între 25% şi 50% pe lună, iar pentru recuperarea sumelor de bani, aceștia pretindeau garanții persoanelor vătămate, respectiv autoturisme, aparatură electronică, acte de identitate şi carduri bancare, pe care ulterior le valorificau sau le utilizau pentru recuperarea dobânzilor şi a sumelor de bani împrumutate. De asemenea, în acelaşi scop, cele 6 persoane sunt suspectate că au recurs şi la ameninţări în cazul a două persoane vătămate.
Până în prezent au fost identificate 55 de persoane vătămate, iar poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.
Poliţiştii au luat faţă de cei 6 suspecţi măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind cercetaţi pentru săvârşirea sub diverse participaţii (coautori, complici) a infracțiunilor de camătă şi șantaj.
În cursul zilei de 17.07.2014, suspecţii vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Brad cu propunere de arestare preventivă.