Peste 6.000 de contribuabili deveni și-au achitat impozitele în prima lună a anului

Aproximativ 6.600 de contribuabili persoane fizice din municipiul Deva și-au achitat, în luna ianuarie 2019, obligațiile fiscale către bugetul local.
Contribuabilii care plătesc integral impozitele până la data de 1 aprilie 2019 (având în vedere că data de 31 martie 2019 cade într-o zi nelucrătoare) beneficiază de o bonificație de 5%.

De asemenea, 1 aprilie 2019 este și ultima zi în care persoanele juridice deținătoare de clădiri trebuie să depună la Direcția Impozite și Taxe Locale Deva rapoarte de evaluare actualizate ale imobilelor, potrivit art. 460 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, pentru a evita achitarea unui impozit de 5% din valoarea impozabilă a clădirii, conform aceluiași act normativ.

Din 2 aprilie 2019, contribuabilii persoane fizice și juridice care nu au achitat impozitele aferente primului semestru al anului vor plăti majorări de întârziere de 1% pe lună sau fracțiune de lună din cuantumul obligațiilor fiscale principale neachitate la termen, potrivit Codului de procedură fiscală.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole