Poetul Stejărel Ionescu își lansează două volume de versuri

Poetul Stejărel Ionescu își lansează două volume de versuri

Biblioteca Judeteana “Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizeaza in ziua de 5 noiembrie 2014, ora 17.00, in incinta Deva Mall, etajul patru, Salle d’Or, lansarea volumelor de versuri intitulate Rataciri in timp si Pe drumul oaselor al caror autor este poetul Stejarel Ionescu, aparute la Editura Tipo Moldova din Iasi si, respectiv, Editura Maiastra din Tg. Jiu, in tinute grafice deosebite.
Volumele sunt lansate chiar in ziua in care poetul Stejarel Ionescu implineste 59 de ani, fiind nascut la 5 noiembrie 1955, la Uroi (Simeria). Este absolvent al Universitatii de Tehnoeconomie Europeana (2004), Sectia Drept. De peste trei decenii este pasionat de jurnalistica si poezie, primele articole in ziar aparandu-i in 1975. In 1977 a publicat prima poezie, intr-un ziar al Armatei, in timp ce era militar in termen. Pasiunea pentru poezie si-a fructificat-o prin colaborarea cu cenaclurile literare “Ritmuri” din Deva si “Flacara” din Hunedoara. A fost un bun prilej de a cunoaste poetii consacrati: Valeriu Bargau, fratii Ioan si Eugen Evu, Neculai Chirica etc. A colaborat la ziare si reviste literare, a facut inregistrari la Radio-Timisoara. De asemenea, a participat la concursuri literare, unde a obtinut mai multe diplome si premii. A activat la Cenaclul “Orizont” (Timisoara), Cenaclul de luni (Bucuresti) si la Cenaclul prin corespondenta (Targoviste). Pana in 1989, nu a reusit sa publice nicio carte, prima care a vazut lumina tiparului fiind volumul de versuri “Trandafirii de roua”, aparut in anul 2000. In 2002 a urmat volumul “Tacere si singuratate”, in 2008, volumele “Somnul ingerului” si “Lacrima – un nume sfant”, in 2009, “Dati-mi pace”, in 2010, “Cu Dumnezeu prin hergheliile de cai”. In anul 2012 a publicat volumul “Iarasi mi se pregateste ceva”, in 2013, volumele “Dumnezeu ne poarta pasii prin hergheliile noptii”, “Drumul sihastrilor”, “Castelul de nisip”, “Suflet nemuritor”, in anul 2014 fiind publicate: “Nemuritorii cuvintelor”, “Paradigme virtuale”, “Pe drumul oaselor” si “Rataciri in timp”.
Ultimul volum, “Rataciri in timp”, este o culegere de poezii aparute in sase volume, incepand cu volumul de debut. Este o antologie de versuri reprezentative pentru creatia poetica a lui Stejarel Ionescu. Poetul abordeaza o tematica vasta, de mare complexitate: credinta in Dumnezeu, dragostea, existenta, moartea, timpul si trecerea lui misterioasa, natura in toata splendoarea ei, amintirea copilariei, caii in goana lor nestavilita, un subiect predilect al poetului. Volumul “Pe drumul oaselor” este structurat sub forma unui triptic – Calatoria, Privighetorile noptii, Zborul – tema recurenta fiind aceea a mortii si a misterului acesteia. Cele doua noi volume propun, si de aceasta data, o viziune originala, profunda, a marilor interogatii care preocupa si framanta de milenii fiinta umana in general si personalitatea poetului in mod deosebit.
Cu prilejul lansarii, iubitorii de poezie vor purta un dialog cu autorul volumelor si vor avea placuta surpriza sa descopere in Stejarel Ionescu un poet daruit cu talent, sensibil si bun stapanitor al tehnicilor poetice.

Recomandari

Alte Articole