Președintele CJ Hunedoara – un an la conducerea CDR Vest

Președintele CJ Hunedoara - un an la conducerea CDR Vest

Consiliul pentru Dezvoltare Regională (CDR) Vest s-a întrunit astăzi la Deva, la sediul Consiliului Județean Hunedoara. În cadrul ședinței au fost aleși noul președinte și noul vicepreședinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest. Astfel, domnul Mircea Flaviu BOBORA, președintele Consiliului Județean Hunedoara, a preluat conducerea CDR Vest, fiind ales președinte, iar domnul Călin DOBRA, președintele Consiliului Județean Timiș, a fost ales în funcția de vicepreședinte.

Un alt punct de pe ordinea de zi a vizat stadiul implementării Regio – POR 2014-2020 în Regiunea Vest.Până în prezent, la nivelul regiunii au fost depuse peste 1.000 de proiecte (1007 proiecte la data de 26 august 2019), cu o valoare totală de 1.724,79 milioane euro, din care 1.427,20 milioane euro valoarea finanțării nerambursabile.
Au fost contractate până acum și se află în implementare sau au fost finalizate 500 de proiecte, în valoare totală de 798,25 milioane euro, din care 656,22 milioane euro finanțare nerambursabilă. Asta înseamnă că, în acest moment,a fost depășită cu contracte alocarea financiară de 642,51 milioane euro destinată Regiunii Vest,gestionată de ADR Vest (FEDR, buget de stat și buget local).

Recomandari

Alte Articole