Primarul din Lupeni, in arest preventiv pentru 30 de zile

Primarul din Lupeni, in arest preventiv pentru 30 de zile

Cornel Resmerita, primarul din Lupeni, a fost arestat. Decizia in cazul arestarii sale preventive in dosarul “Gala Bute” a fost data de catre Curtea de Apel Bucuresti. Arestul este pentru o perioada de 30 de zile si survine in urma contestatiei procurorilor DNA, care nu a fost de acord cu hotararea anterioara a Tribunalului Bucuresti privind cercetarea acestuia in stare de libertate.
Saptamana trecuta primarul municipiului Lupeni a fost ridicat de catre procurorii anticoruptie de la locuinta sa din Valea Jiului pentru a fi dus la la Bucuresti, la sediul central al DNA, acolo unde se deruleaza cercetarile in dosarul “Gala Bute”, dosar de coruptie in care este implicata si fostul ministru al dezvoltarii si turismului, Elena Udrea. Acuzatiile formulate la adresa lui Cornel Resmerita se refera la primirea discretionara a unor fonduri de la MDRT, redicrectionate ilegal, pe baza unui contract supraevaluat, catre o firma privata controlata de omul de afaceri Adrian Gardean. Decizia de arestare preventiva pentru 30 de zile a primarului municipiului Lupeni este definitiva.
Ieri, principalul acuzat in acest dosar, fostul ministru Elena Udrea, a fost de asemenea trimis in arestul Politiei Capitalei, astazi urmand sa fie prezentat in fata judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru emiterea unui mandat de arestare preventiva de 30 de zile si in cazul sau.

Sorin ISTRATE

Recomandari

Alte Articole