Programul manifestărilor organizate de Biblioteca Județeană Deva de Ziua Unirii

Ca in fiecare an, Biblioteca Judeteana „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva intampina si serbeaza si anul acesta, la 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Romane. Manifestarile dedicate acestui important moment din istoria României au scopul de a mentine vie in constiintele tuturor, in special in sufletele tinerilor, importanta Unirii de la 24 ianuarie 1859, de a evoca figurile luminoase ale celor care au faurit Unirea.

Anul acesta, manifestarile din ziua de 24 ianuarie vor incepe la ora 10.00, in curtea Bibliotecii Judetene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva unde se va dansa, ca in fiecare an, Hora Unirii. Este unul dintre cele mai placute si mai emotionante momente, toti cei care se prind in hora, elevi si bibliotecari, profesori si cititori, reinviind parca unirea in cuget si simtiri pe care au faurit-o inaintasii nostri. La Hora Unirii din acest an vor lua parte elevi de la gimnaziile si liceele din Deva.

In continuare, la ora 10.30, in incinta Salii de Lectura a Bibliotecii Judetene, elevilor de gimnaziu prezenti in sala li se va oferi prilejul sa urmareasca, in imagini, Povestea Unirii. De asemenea, expozitia de carte dedicata Unirii va intregi atmosfera de sarbatoare.

La ora 13.30, in Sala „Liviu Oros” a Centrului Cultural „Dragan Muntean” din Deva, elevilor din cateva licee devene li se va prezenta portretul lui Alexandru Ioan Cuza.

In finalul prezentarii, elevilor li se vor adresa intrebari legate de Unirea din 1859, cei care vor raspunde corect fiind recompensati cu premii constand in diplome si carti oferite de Biblioteca.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole