Reținut de polițiștii hunedoreni în urma unor percheziții

Un bărbat a fost reţinut, pentru 24 de ore, de poliţiştii hunedoreni, fiind bănuit de comiterea infracțiunilor de nerespectare a regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată, după ce, la locuinţele folosite de el, au fost găsite arme şi muniţie deţinute ilegal.

La data de 10 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase Hunedoara, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și cei ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară, la adrese situate într-o localitate din Valea Jiului.

Activităţile procedurale se circumscriu unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase Hunedoara, ce vizează săvârșirea infracțiunilor de nerespectare a regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au descoperit la adresele folosite de persoana bănuită, un bărbat, în vârstă de 32 de ani, care locuia fără forme legale în municipiul Vulcan: două pistoale cu glonț şi mai multe componente de arme de diferite tipuri (peste 500 de elemente de muniție constând în cartușe de diferite calibre, tuburi de cartușe și capse de inițiere), precum și două elemente de muniție tip grenade. Armele şi muniţia deţinute ilegal au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

Din cercetări, poliţiştii au stabilit faptul că armele, componentele de arme și elementele de muniție găsite la percheziție ar fi fost introduse ilegal în țară, în perioada octombrie – noiembrie 2021, de către bărbat, fără a fi declarate organelor vamale și ar fi fost deținute fără drept de acesta.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a bărbatului, faţă de care a fost luată măsura preventivă a reținerii, pentru 24 ore. Acesta urmează a fi prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani, în vederea luării măsurilor preventive.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al S.I.A.S., Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., precum și al Serviciului Român de Informații.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole