Reţinuţi de poliţiştii Serviciului TF Hunedoara, după ce au furat de pe calea ferată, relee în valoare de 1.200.000 lei

În data de 11.11.2013, poliţiştii Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Hunedoara, în colaborare cu poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara şi jandarmii Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Hunedoara au efectuat o acţiune în urma căreia au fost identificaţi cinci suspecţi, respectiv: NICOLAE G., de 29 de ani, din oraşul Călan, cu antecedente penale, MARIUS M., de 18 ani, CONSTANTIN B., de 28 de ani, toţi din oraşul Călan, V.L., de 17 ani şi MARINELA P., de 19 ani, ambele din comuna Băiţa, suspecţi cu privire la care s-a stabilit că sunt prezumtivii autori ai mai multor furturi de rele tip fişă de pe magistrala 200 (între Zam şi Șibot) şi secţia de cale ferată 202 (Simeria – Petroşani) şi secţia 207 (Simeria – Hunedoara), fapte comise în cursul anului 2013. Prejudiciul cauzat se ridică la 1.200.000 lei (valoare unui releu variind între 500 şi 700 de euro). O parte dintre releele sustrase au fost valorificate ca fier vechi la o societate de colectare deşeurilor metalice din Călan.
Doi dintre suspecţi au fost depistaţi în flagrant în timp ce se deplasau cu un autoturism în care transportau 53 de relee sustrase de pe secţia 202, din zona Ciopeia – Subcetate. Autoturismul folosit de suspecţi era condus de NICOLAE G., de 29 de ani, din oraşul Călan, cu privire la care s-a stabilit că avea permisul de conducere suspendat, maşina fiind sustrasă din Austria şi având numere de înmatriculare false.
Pe numele lui NICOLAE G., de 29 de ani şi CONSTANTIN B., de 28 de ani a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 ore, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, distrugere şi semnalizare falsă, suspecţii urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Haţeg cu propunere de arestare preventivă.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole