S-a deschis creșa cu predare în limba maghiară din Deva

Luni, 17 septembrie 2018, s-a deschis creșa cu predare în limba maghiară din municipiul Deva, situată pe strada 1 Mai, nr. 2.
În cadrul creșei funcționează o grupă de 27 de copii, între 1,5 ani – 3 ani, proveniți atât din familii de etnie maghiară, cât și română.
Serviciile de îngrijire, supraveghere și educaționale sunt asigurate de 9 angajați ai Creșei Deva, aflată în subordinea Consiliului Local Deva – educatori, îngrijitori, asistent medical, bucătăreasă etc.
Creșa cu predare în limba maghiară dispune de o serie de dotări: sală de clasă, vestiare, cabinet medical, izolator, baie, sală de mese, bucătărie și spațiu de joacă, iar contribuția părinților este de 1,50 – 3 lei/zi, în funcție de veniturile familiei.
Programul creșei este de luni până vineri, între orele 06:00-18:00.
Imobilul în care funcționează creșa aparține Parohiei Reformate din Deva și a fost transmis spre folosință gratuită Creșei Deva, pentru o perioadă de șapte ani, în baza unui contract de comodat și a unui protocol de colaborare aprobate prin Hotărârea Consiliului Local Deva nr. 76/2018.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole