Sala Mare a CJ Hunedoara, „cucerită” de tineri

Sala Mare a CJ Hunedoara, „cucerită” de tineri

Un număr de 42 de tineri din Italia, Turcia, Portugalia, Spania, Macedonia, Bulgaria, Grecia, Ucraina şi România s-au întâlnit astăzi cu vicepreşedintele CJ Hunedoara, doamna Vetuţa Stănescu. Tinerii fac parte dintr-un proiect Erasmus + implementat în România de Asociaţia Euroeduas, coordonată de Mihaela şi Octavian Tetileanu, preşedintele Asociaţiei. Intitulat „Youth Can Do It!”, proiectul cuprinde programe de învăţare nonformală, cât şi dezbateri şi vizite la diferite obiective, din destinaţiile alese de tineri făcând parte şi Consiliul Judeţean Hunedoara.

Lobby permanent

Şi pentru că scopul proiectului vizează dezvoltarea în rândul tinerilor a unor abilităţi care să le permită să lupte cu mai mult succes împotriva şomajului, vicepreşedintele CJ Hunedoara, în calitate de gazdă, a prezentat câteva elemente din strategia administraţiei judeţene în materie de reducere a acestui flagel social. „Una din căile noastre de acţiune destinate diminuării şomajului se regăseşte în zecile de contacte pe care le avem în activitatea noastră de zi cu zi. Promovarea potenţialului economic al judeţului Hunedoara, prezentarea avantajelor de a investi aici, au devenit un lait-motiv de discuţie pentru reprezentanţii Consiliului la întâlnirile acestora cu reprezentanţii diverselor ambasade, companii din ţară şi din străinătate, sau ONG-uri. Dată fiind tradiţia industrială a zonei, ne-am bazat lobby-ul pe prezentarea acesteia cu intenţia de a reînvia economic sectorul de producţie capabil să creeze multe locuri de muncă. Un alt pilon de dezvoltare economică pe care îl avem în vedere este turismul. În sudul judeţului există două staţiuni montane unde practicarea sporturilor de iarnă se poate face în condiţii foarte bune. Patrimoniul istoric al judeţului este de asemenea o atracţie forte pentru a atrage turişti şi nu aş aminti aici decât Cetatea Devei, Castelul Corvinilor de la Hunedoara, Biserica de la Densuş şi Sistemul de fortificaţii dacic din Munţii Orăştiei”, a declarat doamna Vetuţa Stănescu. Oficialul a spus că instituţia susţine asocierile dintre şcoli care au ca scop pregătirea mai bună a elevilor şi studenţilor în meserii cerute pe piaţa muncii, cu accent pe şcolile vocaţionale unde meseria vine în tandem cu diploma de absolvire.
A.J.O.F.M. Hunedoara a fost reprezentată la această întâlnire de doamna Alina Miheţ care a prezentat câteva din activităţile pe care instituţia le organizează pentru reducerea şomajului, în speţă recalificări şi bursa locurilor de muncă.
La terminarea întâlnirii, tinerii au făcut o fotografie de grup cu oficialii hunedoreni, după care au „testat” cum se vede Sala Mare a Consiliului Judeţean Hunedoara din fotoliile conducătorilor acestei instituţii.

Recomandari

Alte Articole