Șapte autoturisme parcate pe raza municipiului Hunedoara au fost sparte de hoți

În data de 18.08.2021, urmare a activităților investigativ-operative și de cercetare penală desfășurate, polițiștii Biroului Investigaţii Criminale Hunedoara au luat măsura preventivă a reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de doi tineri, ambii în vârstă de 20 de ani, din municipiul Hunedoara.

Cei doi sunt bănuiţi de comiterea, în noaptea de 03/04.08.2021, a unor infracţiuni de tentativă la furt calificat în scop de folosință (în formă continuată).

În urma probatoriului administrat, poliţiştii au stabilit că cei doi au spart 7 autoturisme parcate pe raza municipiului Hunedoara, cu intenția de a le sustrage. Cei doi nu au sustras bunuri sau valori din interiorul maşinilor, însă au forţat sistemele de pornire ale acestora, pe care au încercat să le activeze „pe contact direct”, în încercarea (nereuşită) de a le porni şi a le conduce pe raza municipiului Hunedoara (deşi nici unul dintre cei doi nu posedă permis de conducere).

Totodată, cei doi sunt cercetaţi şi pentru comiterea unei infracţiuni de tentativă la tâlhărie calificată. În acest caz, partea vătămată este un bărbat din municipiul Hunedoara care i-a observat de la fereastra locuinţei pe cei doi în timp ce încercau să spargă un autoturism, însă a fost ameninţat de tineri şi determinat să intre în locuinţă, în momentul în care a încercat să îi interpeleze cu privire la scopul activităţii lor infracţionale.

Cei doi vor fi prezentați în cursul acestei zile magistraţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara, în vederea luării măsurilor preventive, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la furt calificat în scop de folosință în formă continuată şi tentativă la tâlhărie calificată.

Totodată, poliţiştii continuă cercetările, în vederea documentării întregii activități infracţionale a celor doi.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole