Șapte dintr-o lovitură: Polițiștii hunedoreni au prins autorii mai multor furturi și tâlhării

Poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Hunedoara, împreună cu cei ai Secţiei de Poliţie Rurală Hunedoara şi cu sprijinul poliţiştilor Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, în urma activităţilor desfăşurate i-au identificat pe ZOLTAN R., de 23 de ani, ALEXANDRU G., de 31 de ani, R. A., de 15 ani, toţi din Hunedoara, IOSIF R., de 26 de ani, REMUS G., de 19 ani, GÁBOR G., de 23 de ani, toţi din judeţul Covasna şi ALEXANDRU B., de 40 de ani, din judeţul Satu Mare, toţi patru locuind fără forme legale în municipiul Hunedoara.

Cu privire la cele şapte persoane, poliţiştii au stabilit că sunt prezumtivii autori alor mai multor infracţiuni de furt şi ai unei tâlhării.

În noaptea de 06/07.07.2013, persoanele în cauză, având asupra lor bâte şi o furcă,  au pătruns, prin escaladarea gardului împrejmuitor, în grădina unui imobilul din comuna Peştişu Mic, sat Almaşu Mic, apoi, printr-o poartă fără sistem de închidere, au intrat în curte şi după ce au lovit cei doi câini de pază, au sustras din anexele imobilului un aparat de sudură confecţionat artizanal cu cleştele şi cablurile aferente, unelte, recuperate ulterior şi un motofierăstrău. Bărbaţii au fost surprinşi de către proprietarul imobilului, aceştia lovindu-l cu o furcă, pentru vindecarea leziunilor necesitând 30-35 de zile de îngrijiri medicale.

În aceeaşi noapte, după comiterea primei infracţiuni, cele şapte persoane s-au deplasat în cartierul Peştişu-Mare, din Hunedoara, unde au pătruns în curţile a patru imobile, prin escaladarea gardurilor împrejmuitoare şi au sustras din anexele acestora mai multe bunuri (produse alimentare, unelte,  o bicicletă, telefoane mobile etc.) creând părţilor vătămate un prejudiciu total de 3.370 lei.

În sarcina suspecţilor, au fost probate şi infracţiunile săvârşite în noaptea de  15/16.07.2013, când au pătruns în anexele gospodăreşti a cinci imobile situate în comuna Teliucu – Inferior, de unde au sustras produse alimentare , cazane de ţuică, sârmă din cupru, alternatoare de curent, unelte, aparatură electrică etc., creând părţilor vătămate un prejudiciu total de 11.500 lei.

Faţă de cele şase persoane majore s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie, furt calificat şi violare de domiciliu, iar în urma prezentării acestora Judecătoriei Hunedoara, instanţa a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, fiind depuşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara. 

Minorul R.A. va fi supus expertizei psihiatrice , măsurile dispuse faţă de el urmând să fie luate în funcţie de rezultatul acesteia .

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole