Sceneta muzicală „Hans Bronson-o misiune de aur” va fi jucată la Teatrul de Arta Deva

Spectacolul va fi susținut de catre Scoala Primara „Samuel” Deva si Corul „Cristal” Deva, marți 30 aprilie, la ora 10.30. Intrarea spectatorilor este liberă. „Hans Bronson–o misiune de aur ” (titlu original: „Hans Bronson’s Gold Medal Mission”) este un musical scris de compozitoarea nord-americană Kathie Hill, recunoscută pentru contribuţia ei în genul muzicii gospel pentru copii.

Cântecele –traduse şi adaptate de prof.  Ioana Lupu –  parcurg o varietate de stiluri, de la country la rap, reflectând bucuria specifică vârstei, provocând totodată abilităţile muzicale ale copiilor. Scenele vorbite – traduse şi adaptate  de Adriana Aradi – sunt prezentate cu umorul şi sinceritatea specifice  nord-americane, subliniind adevăruri mai mult sau mai puţin evidente, ce nu vor lăsa ascultătorul indiferent.
Hans Bronson (personaj fictiv) este un atlet olimpic renumit care participă ca invitat de onoare la un eveniment sportiv. Prin aportul celor trei reporteriţe curioase (Graţiela, Cristina şi Nadia), viaţa lui Hans ia o turnură neaşteptată, culorile simbolului olimpic primind o dimensiune nouă pentru el, piesa centrală a spectacolului, „Culorile dragostei Lui”,  fiind revelatoare în acest sens.
Deşi este scrisă într-o manieră atrăgătoare şi accesibilă copiilor, această scenetă muzicală se adresează tuturor celor ce găsesc încântare în muzică sau teatru. De asemenea, prezentarea documentată istoric a  semnificaţiei  Paştelui o califică pentru a fi adusă înaintea publicului în această perioadă de  anticipare a Sfintelor Sărbători de Paşte.

Corul „Cristal” din Deva (foto) este un cor de copii talentaţi şi pasionaţi, cu vîrste cuprinse între 5 şi 14 ani. Corul şi-a început  activitatea în anul 1994, la iniţiativa profesoarei Daniela Aradi, sub îndrumarea ei muzicală corul înregistrând primele trei albume: “Daţi mâna” (1994), „Mulţumesc” (1995) şi „Un cântec nou” (1997).  Între anii 1999-2004 conducerea muzicală a fost preluată de prof.  Ioana Lupu, perioadă în care repertoriul  deja existent a fost îmbogăţit cu  albumele „Prietenul meu” (2000),  „ABC”  (2002)  şi „Darul Perfect” (2004)  şi prin reprezentarea musical-urilor „Hans Bronson – o  misiune de aur ”  şi „Alerta Îngerilor” . Începând cu anul 2010, pupitrul dirijoral a fost preluat de prof. Andreea Lupu. Pe întreg parcursul activităţii, corul „Cristal” a realizat numeroase programe live în ţară şi străinătate.
Pentru multe generaţii de copii, corul „Cristal” a reprezentat o alternativă  educaţională de calitate atât din punct de vedere muzical cât şi etic,  prin promovarea moralei creştine reflectată în tematica repertoriului ales. Alături de dirijori, la susţinerea activităţii corului „Cristal” contribuie mulţi alţi oameni dedicaţi şi valoroşi, pe toţi unindu-i, în activitatea de voluntariat, dragostea pentru copii şi interesul pentru educaţia lor.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole