Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora, a verificat astăzi stadiul intervenției la DJ 705A, puternic afectat de calamitățile naturale produse în ultima săptămână.

Pe sectoarele unde s-au produs alunecările de teren, drumarii au reușit să degajeze și să curețe carosabilul de tonele de pământ, de bolovani și de zecile de trunchiuri de copaci aduse de pe versantul Fețele Albe. La intrarea în zona pietonală, aleea pavată a fost, la rândul ei, curățată cu sprijinul angajaților de la Administrația sitului și a jandarmilor, urmând să fie refăcut acostamentul și montate noi balustrade de protecție.

În zona în care apele umflate ale râului Grădiște au distrus o porțiune din banda de urcare spre Sarmizegetusa Regia, încep în această după-amiază lucrări de consolidare și de refacere a părții carosabile.

Drumul va fi redeschis circulației rutiere în momentul în care acesta prezintă siguranță pentru beneficiarii săi direcți: turiști, localnici și personalul care deservește situl Sarmizegetusa Regia.