În data de 04.05.2017, la ora 07:44, Poliţia Orașului Simeria a fost sesizată prin Serviciul Naţional Apeluri de Urgenţă 112 cu privire la comiterea unor gesturi cu caracter obscen asupra unei tinere în vârstă de 17 ani, din Simeria. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că un bărbat în vârstă de 45 de ani, din oraşul Călan, în timp ce se afla într-un autoturism parcat pe o stradă din orașul Simeria şi desfășura activităţi cu caracter obscen, i-a cerut tinerei, care trecea prin zonă, informaţii cu privire la traseul spre gara C.F.R. Simeria. Tânăra nu a răspuns la întrebare şi a fugit, anunțându-şi părinții despre cele întâmplate.
Suspectul a fost prins şi condus de poliţişti la sediul unităţii pentru a fi audiat, după ce s-a reuşit blocarea acestuia în trafic, în zona podului C.F.R. Săulești, cu sprijinul părinţilor tinerei, care au pornit, alături de poliţişti, în urmărirea autoturismului condus de bărbat. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că cel în cauză nu posedă permis de conducere.
Față de bărbat, poliţiştii vor efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi ultraj contra bunelor moravuri. De asemenea, bărbatul a fost sancționat contravenţional pentru săvârșirea în public de acte sau gesturi obscene.