Slujbă de pomenire a celui mai mare rapsod popular al hunedorenilor, Drăgan Muntean

Slujbă de pomenire a celui mai mare rapsod popular al hunedorenilor, Drăgan Muntean

Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean” Deva vă invită, vineri, 20 aprilie 2018, la ora 11:00, la comemorarea a 16 ani de la trecerea în veșnicie a celui mai cunoscut rapsod popular al hunedorenilor, Drăgan Muntean.
Slujba de pomenire va fi oficiată lângă bustul marelui interpret, amplasat în fața Centrului Cultural ”Drăgan Muntean” din Deva.
Evenimentul coincide cu desfășurarea ediției a VII-a a ”Festivalului-concurs de interpretare vocală a cântecului popular românesc Drăgan Muntean”, găzduit de Centrul Cultural care poartă numele rapsodului.
Drăgan Muntean s-a născut pe 18 aprilie 1955, în satul Poienița Voinii, din comuna Bunila. A debutat pe scenă la concursul ”Dialog pe aceeași scenă”. În 1972, a fost laureat al Festivalului ”Voci tinere”, iar în 1986 obținea punctajul maxim la concursul ”Floarea din grădină”. De atunci, a devenit colaborator permanent al Televiziunii Române. La 47 de ani, a trecut în eternitate. În urma lui a rămas o moștenire prețioasă: zeci de cântece și o sărbătoare pe care a reușit s-o împământenească în satul natal, la Poienița Voinii – ”Sărbătoarea Pădurenilor”.

Recomandari

Alte Articole