Studenţi de la Universitatea din Belfort (Franţa) – oaspeți ai Primăriei Deva

Primăria municipiului Deva are ca oaspeţi, în aceste zile, patru studenţi de la Universitatea din Belfort (Franţa). Este vorba de trei băieţi şi o fată. Trei dintre studenţi – Martin Tanguy, Maxime Clement, Alex Whal – au venit în judeţul Hunedoara, în cursul lunii ianuarie, în cadrul unui parteneriat încheiat între Universitatea Belfort şi Universitatea Tehnică din Petroşani. În această săptămână, ei vizitează zona Devei şi împrejurimile.

Obiectivul lor, în cadrul stagiului de practică universitară, este acela de a identifica şi crea o bază de date cu firmele din judeţul Hunedoara care activează în domenii precum: fabricarea componentelor electronice, diverselor subansamble, motoare/generatoare, producţie materiale plastice, tratamente termice, dar şi a celor care activează în industria uşoară. Prezentarea în detaliu a firmelor româneşti, realizată de cei trei studenţi, ar permite companiilor franceze din zona Belfort să intre mai uşor în legătură cu întreprinderile noastre, să deruleze şi dezvolte, pe viitor, parteneriate comerciale.

Al patrulea oaspete este o studentă de 23 de ani – Aline Fierobe – care studiază relaţiile internaţionale ale organizaţiilor. Studenta a sosit în urmă cu o săptămână la Deva şi va efectua stagiul de practică în cadrul Primăriei municipiului Deva. Stagiul ei are ca finalitate creionarea unei strategii care vizează relaţiile externe şi promovarea imaginii municipiului Deva în Franţa.

Cei patru studenţi spun că a fost dorinţa lor să vină în România pentru a cunoaşte mai multe despre ţara noastră, despre modul de viaţă şi cultura românilor. Aline Fierobe a ales Deva în urma mai vechii colaborări dintre oraşul Belfort şi Deva. Aline a declarat că percepţia tinerilor şi a francezilor, în general, în legătură cu România nu este una tocmai favorabilă. Odată ajunsă aici, ea a mărturisit că situaţia este cu totul alta. România este o ţară cu o istorie bogată, cu multe o portunităţi, inclusiv de afaceri. Tocmai de aceea, crede că strategia de promovare a Devei, pe care o pregăteşte, va înlătura prejudecăţile existente în ţara ei faţă de România şi faţă de români.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole