Aseară, în jurul orei 22:55, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Lupeni au efectuat o acţiune în urma căreia au oprit în trafic un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 33 de ani, din municipiul Vulcan, cu privire la care s-a stabilit că nu posedă permis de conducere. În autoturism se mai aflau alţi doi bărbaţi, în vârstă de 40 şi, respectiv, 24 de ani, ambii din municipiul Vulcan.
În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că cei trei suspecţi au comis mai multe infracţiuni de furt calificat, pe raza municipiului Lupeni.
Astfel, în noaptea de 05/06.06.2014, suspecţii au sustras dintr-un autoturism parcat în fața fostului cinematograf din municipiul Lupeni 30 de perechi de încălțăminte în valoare de 5.000 lei, iar în noaptea de 08/09.06.2014 au sustras din magazinul unei societăţi de telefonie mai multe bunuri electronice, în valoare de peste 6.870 lei, prejudiciu ce a fost recuperat în proporţie de 50% de către poliţişti.
Doi dintre suspecţi, în vârstă de 33 şi, respectiv, 40 de ani, au fost reținuți pe bază de ordonanță de reținere pentru 24 de ore, urmând ca Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani să îi prezinte instanței de judecată în vederea emiterii mandatului de arestare preventivă, în timp ce suspectul în vârstă de 24 de ani va fi cercetat în stare de libertate.