Tabără națională de cultură, tradiții și civilizație dacică și romană la Costești

Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Hunedoara, organizeaza la Centrul de Agrement Costesti, “Tabara nationala de cultura, traditii si civilizatie dacica si romana”, in perioada 2 – 8 august 2013. Tabara este un proiect prin care Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Hunedoara isi propune dezvoltarea si diversificarea actiunilor de timp liber, vacanta, sport si turism pentru tineri.

Tinerii care doresc sa participe trebuie sa fie:

– elevi/ tineri cuprisi intr-o forma de invatamant;

– sa aiba varsta intre 14-35 ani;

– sa fie cetateni romani cu domiciliul in Romania;

– sa fie apti din punct de vedere medical.

Costul privind cazarea, masa, serviciile si materialele celor 60 de tineri beneficiari ai taberei nationale va fi suportat de catre Ministerul Tineretului si Sportului.

Pe parcursul celor 6 zile tinerii isi vor imbogatii cunostintele legate de istoria si civilizatia dacica prin participarea la cursuri tematice cat si prin vizite la cetatile dacice din zona.

Pentru ca procesul de invatare sa fie cat mai activ, tinerii vor fi impartiti in grupuri reprezentand dacii si romanii, fiecare grup fiind reunit sub steagul propriu. In fiecare dintre grupuri vor fi organizate jocuri de teambuilding legate de aspecte din viata dacilor si a romanilor dar si din tehnica de lupta a acestora. Competitia dintre cele doua grupuri va fi permanenta, ele concurand atat pe plan intelectual cat si fizic (trasul la tinta cu arcul si aruncare sulitei, toate armele fiind confectionate in prealabil de catre tineri).

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole