Până marţi, 9 iunie 2015, Drumul Judeţean 741, între localităţile Crişcior şi Bucureşci, trebuie reparat. Responsabil pentru aceasta este firma de construcţii care a implementat în zonă un proiect de introducere a canalizării, dar a sistat lucrările înainte de a readuce carosabilul la starea iniţială. “Sunt nouă luni de când acest drum este un calvar pentru cei care trec pe el. La solicitarea locuitorilor din zonă am fost astăzi pe teren şi într-adevăr starea carosabilului este jalnică. Am dat termen constructorului să remedieze şoseaua până marţi şi am înţeles de la el că va face acest lucru astfel încât să nu fie nevoie să apelăm la constrângere. Este dreptul locuitorilor din Crişcior şi Bucureşci să circule pe drumuri asfaltate fără gropi, aşa cum e obligaţia firmei de construcţii să readucă şoseaua la starea iniţială la finalizarea investiţiei”, a precizat Dorin Oliviu Gligor, şeful administraţiei publice hunedorene.

Apa Prod va urmări derularea lucrării până la final

Potrivit lui Victor Arion, director general Apa Prod SA, beneficiarul investiţiei în infrastructură, se va urmări ca până marţi drumul să fie readus la stadiul iniţial. “Sunt nişte porţiuni de asfalt sparte după ce constructorul a introdus ţevile de canalizare. Vom urmări ca la începutul săptămânii viitoare totul să revină la normal”, a explicat executivul.

Se bucură oamenii, dar şi primarul

Repararea drumului în regim de urgenţă răspunde solicitărilor multor locuitori din zonă nemulţumiţi de condiţiile de călătorie de până acum. Printre ei şi primarul Crişciorului, Ioan Ovidiu Furdui. “Din octombrie 2014 aşteptăm ca acest drum să fie reparat. Era o pată şi pe obrazul meu de administrator, atâta timp cât DJ 741 este singura cale de acces la drumul naţional pentru locuitorii comunei vecine, Bucureşci. Constructorul şi-a luat angajamentul că până marţi drumul va fi reparat, astfel încât pe cei 2,5 kilometri aflaţi în discuţie traficul să nu se mai facă printre gropi”, a declarat Ioan Ovidiu Furdui.
Primarul spune că pe lângă repararea drumului, pe o lungime de circa 500 de metri, constructorul mai are de îngropat o parte din ţevile sistemului de canalizare, urmând apoi să realizeze încă 27 de racorduri aferente localităţii Crişcior.