În cursul zilei de ieri, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ HUNEDOARA, în urma cercetărilor efectuate, au luat măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore față de învinuitul M.T., de 21 de ani, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.
În urma probatoriului administrat, poliţiştii au stabilit că suspectul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din localitatea Cristur, s-a sustras de la plata obligațiilor fiscale prin înregistrarea în evidența contabilă a unor operațiuni comerciale fictive privind achiziția de deșeuri feroase și neferoase de la diverse persoane juridice, în perioada iunie 2011 – iunie 2012.
În plus, învinuitul a reținut de la persoane fizice și nu a vărsat la bugetul de stat impozitul pe veniturile realizate din valorificarea deșeurilor feroase și neferoase, cauzând un prejudiciu total în cuantum de peste 1.000.000 lei. Bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara cu propunere de arestare preventivă.