Biblioteca Judeteana “Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Hunedoara, inaugureaza in ziua de 11 septembrie 2013, ora 10.00, un Centru Biblionet amenajat in incinta Centrului de Plasament din municipiul Brad, strada Victoriei nr. 1.

Acest centru este un serviciu rezidential organizat pe module familiale, cu o capacitate de 30 de locuri in care se ofera gazduire, ingrijire, dezvoltarea deprinderilor de viata independenta precum si pregatire in vederea reintegrarii sau integrarii socio-profesionale a copiilor si tinerilor care sunt separati de familia lor naturala pentru o perioada de timp. Segmentul de varsta al tinerilor aflati in acest centru este de la 3 la 17 ani. Una dintre prioritatile Bibliotecii Judetene “Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva este oferirea de servicii de biblioteca unor segmente de populatie aflate in situatii speciale, persoane care au mai multa nevoie de atentie si de conexiuni interumane.
Cei 24 de copii si adolescentti din Centrul de plasament Brad vor beneficia, la acest Centru Biblionet, de patru calculatoare de ultima generatie, de un videoproiector, un ecran de proiectie, un televizor, un DVD player, de carti si reviste din domeniile lor de interes. Aceste dotari vor oferi suportul logistic pentru organizarea unor activitati cultural-educative in beneficiul copiilor si tinerilor aflati aici. Punctul nostru de imprumut va incerca sa compenseze, prin carti, DVD-uri, activitati culturale nevoia de socializare a copiilor si tinerilor nevoiti sa traiasca intr-un mediu lipsit de caldura caminului.
Biblioteca Judeteana isi propune desfasurarea la Brad a unor evenimente culturale interesante care sa capteze si sa tina viu interesul unor persoane care au mare nevoie de comunicare si de intalniri cu persoane deschise si generoase. Vom organiza aici prezentari de carte, vizionari de filme, prezentarea unor evenimente importante, toate menite sa suscite interesul copiilor si tinerilor aflati aici.