Vânătoare neautorizată la Mărtinești

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase împreună cu poliţiştii Secției de Poliție Rurală Orăștie și cei ai Postului de Poliție Orăștioara de Sus au stabilit, în urma cercetărilor efectuate, că S.S., de 30 de ani, membru vânător şi posesor permis de armă, împreună cu S.D., de 30 de ani, ambii din localitatea Orăștioara de Sus, în cursul serii de 27.02.2013, au participat la o vânătoare fără a deţine autorizaţia prevăzută de lege, pe raza fondului cinegetic Mărtineşti, fără a recolta însă nicio specie de vânat.

Din cercetări a rezultat faptul că S.S. i-a împrumutat una dintre cele două arme de vânătoare deţinute legal lui S.D., care nu posedă permis de armă. Totodată, s-a mai stabilit faptul că S.S. nu a asigurat securitatea armelor şi muniţiilor conform prevederilor legale, faţă de acesta luându-se măsura sancţionării contravenţionale şi dispunându-se măsura complementară de anulare a permisului de armă.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de braconaj cinegetic, uz de armă letală fără drept şi operaţiuni cu arme şi muniţii fără drept, dispunându-se ridicarea armelor şi muniţiilor în vederea expertizării.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole