Primăria și Consiliul Local Deva în parteneriat cu instituțiile din subordine au pregătit o serie de evenimente speciale pentru a marca Ziua Națională a României și Sfintele Sărbători ale Crăciunului și Anului Nou. Programul lunii decembrie va fi unul deosebit, cu multe surprize pentru deveni.

Atelierul lui Moș Crăciun
În perioada 25 noiembrie – 18 decembrie 2015, Centrul Cultural ”Drăgan Muntean” și Direcția Publică Administrare Cantina Socială Deva vă invită la prima ediție a atelierului de creație pentru copii ”Atelierul lui Moș Crăciun”.

Copiii din învățământul preșcolar și primar din municipiul Deva vor confecționa “ornamente de Crăciun din turtă dulce” într-un cadru special creat în holul mare al Centrului Cultural ”Drăgan Muntean”. Accesul micuților va avea loc pe bază de programare. Pentru a lua parte la această activitate, ei s-au înscris în prealabil la unitățile de învățământ de care aparțin.

Târgul de Iarnă
Din 28 noiembrie 2015 și până în 3 ianuarie 2016 se desfășoară în Piața Unirii și pe zona pietonală a B-dului 1 Decembrie 1918 o nouă ediție a Târgului de Iarnă. 21 de căsuțe cu produse tradiționale alimentare și nealimentare vă așteaptă să le descoperiți oferta.

La fiecare sfârșit de săptămână, pe scena din Piața Unirii se vor desfășura concerte pop-rock și spectacole de muzică populară, susținute de artiști locali.

1 Decembrie – Ziua Națională a României
Și în acest an vor avea loc o serie de manifestări în aer liber dedicate Zilei Naționale a României. În prima partea zilei de 1 Decembrie va avea loc o ceremonie oficială în Piața Unirii, urmată de un recital extraordinar susținut de Dumitru Fărcaș și de mult-așteptata paradă militară care se va desfășura pe B-dul 1 Decembrie 1918.

În seara de 1 Decembrie, în Deva va fi pornit iluminatul festiv de sărbători, eveniment precedat de tradiționala retragere cu torțe a structurilor Armatei, IJJ și ISU Hunedoara. Totodată, pe scena din Piața Unirii va avea loc un concert de fanfară și un spectacol de muzică populară.