În data de 10.08.2015, în jurul orei 16:10, Poliţia Municipiului Vulcan a fost sesizată telefonic de către personalul medical din cadrul U.P.U. Vulcan, despre faptul că la serviciul de urgență se află un minor care susține că a fost acroșat de un autoturism, în urmă cu aproximativ două ore.
Echipa operativă deplasată la fața locului a stabilit faptul că un bărbat în vârstă de 48 ani, din municipiul Lupeni, în timp ce conducea un autoturism pe strada Nicolae Titulescu, din Vulcan, direcția de mers Vulcan – Lupeni, a acroșat minorul în vârstă de 8 ani, care, fiind nesupravegheat, a traversat strada în fugă, fără să se asigure.
Conducătorul auto a fost identificat la domiciliu, în jurul orei 18:00, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,13 mg/l, alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului rutier.