Ziua internațională a internetului, sărbătorită azi la Deva

Azi, la ora 13, la Sala „Liviu Oros” a Centrului Cultural „Dragan Muntean” din Deva, Biblioteca Judeteana „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizeaza o manifestare educativ-stiintifica dedicata ZILEI INTERNATIONALE A INTERNETULUI.
Aceasta zi a devenit zi internationala a internetului pentru a marca faptul ca, la 29 octombrie 1969, studentul Charley Kline de la UCLA (Universitatea California, Los Angeles) a realizat prima interconectare a doua computere. Acest moment a reprezentat o revolutionare a intregului sistem de comunicare si a marcat deschiderea unei noi etape, a unei ere noi in intreaga viata a omenirii. Este de remarcat faptul ca nici una dintre descoperirile stiintifice anterioare care de-a lungul secolelor au produs impact asupra dezvoltarii umanitatii nu a fost aplicata atat de rapid.
Astazi, internetul face parte integranta din viata tuturor categoriilor de oameni, de toate varstele si de toate profesiunile. Este de neconceput viata si activitatea noastra in afara internetului, acest sistem de comunicare devenit familiar.
Biblioteca Judeteana organizeaza o intalnire cu elevii de liceu pe tema internetului si a istoriei acestuia. Prezentarea va fi urmata de un concurs cu premii in carti si diplome oferite elevilor care vor da cele mai corecte raspunsuri la intrebarile legate de prezentarea pe care au urmarit-o.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole