240.000 de lei în plus la bugetul de stat

Inspectorii fiscali hunedoreni au efectuat în prima parte a anului peste o mie de acţiuni de control la persoanele juridice din judeţ. Dintre acestea, mai mult de jumătate au fost controale inopinate, controale încrucişate şi cercetări la faţa locului.

Inspectorii i-au controlat pe contribuabili dacă au declarat şi plătit la timp impozitele, taxele şi contribuţiile datorate bugetului de stat. Astfel, în urma verificărilor s-a reuşit atragerea la bugetul de stat a unei sume de peste 240 de mii de lei. De asemenea, s-a urmărit realitatea şi legalitatea operaţiunilor pentru care agenţii economici au solicitat rambursarea taxei pe valoarea adăugată. În acest sens au fost soluţionate un număr de 349 solicitări de rambursare/restituire a taxei pe valoare adăugată. Iar în urma acestor cercetări au fost restituiţi agenţilor economici aproape 25 de mii de lei.

În comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, inspectorii fiscali au crescut veniturile la bugetul general consolidat cu 117 la sută.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole