435 intervenții și misiuni ale salvatorilor hunedoreni în săptămâna anterioară

În zilele săptămânii 9 – 15 ianuarie, salvatorii hunedoreni au desfășurat 435 misiuni și intervenții fiind tot timpul la dispoziția cetățenilor, atât pentru gestionarea optimă a situațiilor de urgență, cât și pentru acordarea primului ajutor medical calificat.
Paramedicii SMURD au răspuns prompt în 332 de cazuri, cele mai multe solicitări fiind operate de către:
– Detașamentul Deva – 53 intervenții
– SMURD Geoagiu – 35 intervenții
– Detașamentul Orăștie și SMURD Petrila – câte 31 intervenții
– Garda de Intervenție Lupeni – 29 intervenții
Tot în această perioadă, pompierii militari au fost solicitați și au acționat pentru localizarea și stingerea a 9 incendii produse în locuințe, gospodării, anexele acestora sau la deșeuri menajere.
De asemenea, personalul din cadrul tuturor subunităților ISU Hunedoara a intensificat acțiunile de informare preventivă în rândul cetățenilor din mediul rural și a celor care trăiesc în locuințe sociale, în vederea reducerii riscului de incendiu în gospodării și în astfel de locuințe. În acest sens, săptămâna trecută, s-au desfășurat 24 de misiuni de recunoaștere în teren și informare preventivă.
Celelalte misiuni – 70 – au constat în: sprijinirea echipajelor Serviciului de Ambulanță Județean, deblocări de uși, asigurarea măsurilor specifice de prevenire și stingere a incendiilor în cazul evenimentelor rutiere, verificarea secțiilor ATI ale unităților spitalicești din județ și altele.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole