A XXI-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor ,,Carpatica-Deva”

În perioada 16-20 iunie 2022 are loc a XXI-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor ,,Carpatica-Deva”.
Evenimentul este organizat de Palatul Copiilor Deva și aprobat de către Ministerul Educației în Calendarul Național al Activităților Educative. Parteneri în organizarea evenimentului sunt: Primăria Municipiului Deva, Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva și Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara.
Evenimentul cultural este susținut și de: Primăria Orașului Hațeg, Primăria Comunei Șoimuș, Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, Consiliul Județean Hunedoara, Centrul de Cultură și Artă al Județului Hunedoara, Colegiul Național Pedagogic ,,Regina Maria” Deva, Liceul cu program Sportiv ,,Cetate” Deva și Liceul Teoretic ,,Teglas Gabor” Deva.
În cele două decenii de când a luat ființă, pe scena Festivalului Internațional de Folclor ,,Carpatica Deva” au urcat ansambluri folclorice de renume din Serbia, Ucraina, Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova, Grecia, Cipru, Turcia, Franța, Polonia, Mexic și din toate județele României.
,,Carpatica-Deva” reunește la această ediție, ansambluri folclorice din Bulgaria, Macedonia de Nord, Serbia și județele: Arad, Caraș-Severin, Cluj, Iași, Maramureș, Timiș și Hunedoara, aproximativ 250 de dansatori, soliști de muzică populară și instrumentiști.
Deschiderea festivalului va avea loc la Deva, în data de 17 iunie 2022, începând cu ora 17:00, pe platoul din fața Centrului Cultural „Drăgan Muntean” Deva.
Sâmbătă, 18 iunie 2022, începând cu ora 16:00, va avea loc un spectacol în orașul Hațeg, iar festivitatea și spectacolul de închidere vor avea loc în comuna Șoimuș, duminică, 19 iunie 2022, începând cu ora 13:00.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole