Acțiuni de informare anticorupție, organizate la sediul DAS Deva

Angajații Direcției de Asistență Socială Deva participă, timp de mai multe zile, la o serie de activități susținute de un reprezentant al Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Hunedoara, care au ca scop promovarea atitudinii civice și a mesajelor anticorupție, în vederea creșterii gradului de informare și conștientizare asupra pericolului implicării în fapte de corupție a funcționarilor publici, precum și prevenirea și combaterea corupției.
Acțiunea se desfășoară la inițiativa Direcției de Asistență Socială Deva.
Concret, discuțiile din cadrul întâlnirilor vizează, în principal, informarea participanților cu privire la competența și atribuțiile Direcției Generale Anticorupție, riscurile la care se expun funcționarii publici care săvârșesc fapte de corupție, precum și consecințele comiterii acestui gen de infracțiuni.
 Pe de ată parte, participanților le sunt prezentate și exemple elocvente de activitate cu privire la diverse cazuri de dare și luare de mită, trafic de influență, abuz în serviciu etc., însoțite de recomandări privind atitudinile și comportamentele legale în fața fenomenului corupției.
 Reamintind obligația legală a funcționarului public de a sesiza săvârșirea oricăror fapte prevăzute de legea penală despre care ia cunoștință în legătură cu serviciul în cadrul căruia își îndeplinește atribuțiile, ofițerul DGA încurajează nu doar dezvoltarea unui comportament integru în rândul funcționarilor publici, ci și semnalarea faptelor de corupție prin oricare dintre modalitățile puse la dispoziția cetățenilor: apelarea Call Center Anticorupție 0800.806.806, adresa electronică a Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Hunedoara – hunedoara.dga@mai.gov.ro sau sediul instituției, din municipiul Deva, Strada Mihai Eminescu, nr. 130.
Acțiunile de informare anticorupție organizate la sediul Direcției de Asistență Socială Deva se vor desfășura pe tot parcursul acestei săptămâni.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole