Au sosit primele zece microbuze electrice la Deva

La Deva au sosit marți, 10 ianuarie 2023, primele 10 microbuze electrice cumpărate pe bani europeni în cadrul proiectului de modernizare a sistemului de transport public local prin achiziționarea de vehicule ecologice.
De asemenea au ajuns și 10 stații de încărcare pentru autobuzele electrice. Miercuri, 11 ianuarie 2023, vor ajunge încă 23 de stații de încărcare.
Cele 10 microbuze electrice care au sosit astăzi în municipul nostru vor ieși pe trasee în cursul lunii ianuarie 2023.
Microbuzele sunt prevăzute și cu rampă pentru persoanele cu dizabilități.
Cei care aleg să utilizeze transportul public local trebuie să știe că prin sistemul GPS montat pe mașini și interconectat cu stațiile de călători se poate afla în orice moment câte locuri sunt libere, câte ocupate și timpul de așteptare până când mașina va ajunge în stație.
Lotul 2 de autobuze electrice va fi livrat în luna februarie a acestui an iar lotul 3, respectiv ultimul lot, în cursul lunii martie 2023.
Municipiul Deva va avea 26 de autovehicule electrice (4 autobuze Karsan e- Atak – tip 1, 22 autobuze Karsan Jest Electric – tip 2).
Pentru acestea vom avea și 33 de stații de încărcare electrice (7 stații de încărcare rapidă și 26 de stații de încărcare lentă).
Dimensiunea vehiculelor ecologice ce pot fi alocate pe fiecare traseu în parte a fost stabilită ținând cont de dimensiunile străzilor pe care sunt configurate traseele rețelei de transport public.
În cazul traseelor care presupun parcugerea unor străzi înguste, care nu asigură spațiul necesar pentru raza de girație a unui autobuz, a fost propusă alocarea de autobuze de maximum 7 m.
Pentru traseele în cazul cărora caracteristicile infrastructurii rutiere asigură condițiile necesare pentru manevrarea în siguranță a vehiculelor, inclusiv o rază de curbură care să permită o manevrare nepericuloasă, au fost prevăzute autobuze de maximum 10 m.
În vederea configurării unui sistem de transport public modern, prin acest proiect finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regionalã, prin Regio – Programul Operaţional Regional 2014-2020, s-a propus echiparea flotei de transport public local a municipiului Deva cu două tipuri de autobuze: 4 autobuze electrice de maximum 10 m și 22 autobuze de maximum 7 m.
Valoarea totală a contractului de furnizare a autobuzelor electrice este 43.815.800 lei cu TVA inclus (aproximativ 9 milioane de euro).

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole