Chinezii vor să facă afaceri în Hunedoara

Chinezii vor să facă afaceri în Hunedoara

O delegaţie de oameni de afaceri chinezi din Regiunea Autonomă Ninxia Hui şi-a exprimat interesul pentru dezvoltarea unei societăţi mixte, prin care să fie colectate pieile şi lâna produse de crescătorii de ovine şi bovine din judeţul Hunedoara. La întâlnirea cu investitorii din China sosiți în vizită în județ în această săptămână, preşedintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, a declarat că va sprijini demersurile acestora.

În judeţul Hunedeoara se prelucrau, înainte de 1989, aproximativ un milion de piei pe an, în timp ce acum, producătorii de haine din piele locali abia dacă reuşesc să mai proceseze circa 30.000 de piei, în aceeaşi perioadă de timp.

Relaţiile de colaborare între Consiliul Județean Hunedoara şi Regiunea Ninxia Hui din China au fost stabilite în urmă cu un an, când a fost semnat un protocol în acest sens, între cele două părţi. Documentul vizează dezvoltarea relaţiilor în domeniile de prelucrare a pieilor şi a lânii, învăţământ, sănătate, schimburi reciproce de studenţi şi personal medical.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole