Două mese pe zi, de la bugetul local, pentru 50 de persoane cu venituri mici din Deva

24 de persoane din municipiul Deva, cu vârste între 3-73 ani și aparținând categoriilor sociale vulnerabile, beneficiază, în prezent, de două mese pe zi, prin serviciul mobil de acordare a hranei „Masa pe roți”, din cadrul Direcției de Asistență Socială Deva.
De la începutul anului 2022, „Masa pe roți” Deva a acordat, în total, 276 de porții de hrană. Cel mai mare număr de beneficiari a fost înregistrat în luna ianuarie (30 de persoane), iar numărul minim al acestora – 24, în luna octombrie.
Jumătate dintre beneficiari sunt copii și adolescenți, cu vârste între 3-16 ani. Femeile (între 23-73 ani) reprezintă o treime din totalul devenilor care primesc hrană prin serviciul social „Masa pe roți”, în timp ce bărbații reprezintă 17 procente și au vârste cuprinse între 44-71 de ani.
Numărul zilnic maxim de beneficiari ai serviciului mobil de acordare a hranei, aprobat de Consiliul Local pentru anul 2022, este de 50 de persoane, iar cuantumul minim al alocației de hrană este de 22 de lei/zi și a fost stabilit prin Legea nr. 143/2022.
Scopul serviciului social „Masa pe roți” Deva este de a acorda hrană, caldă și rece, persoanelor care se află în situații de dificultate sau risc de excluziune socială.
Serviciul este GRATUIT pentru persoanele cu un venit mai mic decât venitul net lunar luat în calcul la stabilirea ajutorului social – 149 lei/persoană, iar beneficiarii cu venituri peste acest nivel plătesc o contribuție de 30% din venit/persoană, fără a depăși însă costul lunar al meselor servite.
Hrana este livrată direct la domiciliul beneficiarilor, de către reprezentanți ai DAS Deva.
Cine poate BENEFICIA de serviciul mobil de acordare a hranei „Masa pe roți”:
– copiii în vârstă de până la 18 ani, care provin din familii cu venituri mai mici decât venitul net lunar luat în calcul la stabilirea ajutorului social
– tinerii până la vârsta de 25 de ani, înscrişi în învăţământul de zi, până la finalizarea studiilor superioare
– persoanele care beneficiază de ajutor social
– persoanele care au vârstă de pensionare, dar nu au venituri sau susţinători legali ori locuiesc în zone izolate
– persoanele invalide şi persoanele cu boli cronice
– orice persoană care nu realizează venituri
Potrivit legii, persoanele care beneficiază de serviciul social „Masa pe roți” Deva și sunt apte de muncă au OBLIGAȚIA să efectueze, lunar, ore de muncă în folosul comunității (25 de ore/porție de hrană).
Excepție fac familiile cu un singur părinte care au copii sub 7 ani, persoanele de peste 65 de ani și persoanele care prezintă documente medicale pentru incapacitate de muncă.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole