Lucrări finalizate pe lotul 3 al Culoarului Trafic Mureș Nord

Infrastructura rutieră din zona Geoagiu a fost modernizată printr-un proiect finanțat din fonduri europene. Lucrările au fost finalizate cu 3 luni mai devreme decât era prevăzut în contract.
Joi, 26 ianuarie 2023, au fost recepționate lucrările executate pe cei 11,5 km ai lotului 3 din cadrul proiectului amplu de modernizare a infrastructurii rutiere pe Culoarul Trafic Mureș Nord.
Este vorba despre sectorul DJ 705: DN 7 – Geoagiu – Balșa – Almașu Mic de Munte – limită județ Alba, tronsonul DN 7 – Geoagiu – intersecția cu DJ 705H km 0+000 – 8+905 și DJ 705H: DJ 705 (km 8+905) – Geoagiu Băi, tronsonul intersecție DJ 705 – Geoagiu Băi (sens giratoriu) km 0+000 – 2+392.
Principalele lucrări executate au vizat îmbunătățirea elementelor geometrice și consolidarea structurii rutiere prin refacerea și completarea structurii rutiere în zonele cu defecțiuni; realizarea sistemului rutier în soluții tehnice cu 2 straturi noi de mixturi asfaltice, în conformitate cu standardele în vigoare și traficul rutier; amenajarea intersecțiilor cu drumurile laterale doar în limita cadastrală a drumului județean proiectat; amenajarea de podețe la drumuri laterale unde nu este asigurată continuitatea scurgerii apelor în lungul drumului; refacerea semnalizării rutiere și amenajarea de parapete de siguranță. De asemenea, au fost reabilitate două poduri.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole