Mii de oameni la Sărbătoarea națională de la Ţebea

Mii de oameni la Sărbătoarea națională de la Ţebea

Nefiind un an electoral, de această dată liderii politici “centrali” nu s-au prea înghesuit să vină Țebea. Au participat totuși „nelipsitul” Corneliu Vadim Tudor, liberalul Crin Antonescu şi democrat-liberalul Traian Igaş.

După mesajele rostite în fața mormântului din curtea bisericii, oficialităţile – mai puțin ministrul de interne Traian Igaș, plecat într-o direcție necunoscută – au asistat la tradiţionala paradă militară. În lipsa unei „concurențe serioase”, de departe cea mai apludată prezență de către public a fost cea a lui Vadim Tudor.

Festivităţile oficiale au fost urmate, ca în fiecare an, de un spectacol folcloric susţinut de cunoscuţi interpreţi de muzică populară. Oamenii veniţi la Ţebea în număr mare și în acest an s-au putut delecta ca de obicei cu mici, bere și virşli, nefiind lipsiți nici de oferta de dulciuri pentru copii, dar nici de tarabele cu marfă pentru „shopping câmpenesc”.

Aproximativ 5.000 de români au participat la sărbătoarea de la Ţebea, dedicată eroului naţional Avram Iancu. Evenimentul a fost organizat duminică, 11 septembrie, la 139 de ani trecuţi de la aşezarea trupului Iancului în pământul țării.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole