Oamenii de Zăpadă vor decora din nou Stațiunea Straja

Turiştii care vor urca la acest sfârşit de săptămână în staţiunea montană Straja din Masivul Vâlcan, vor putea participa la o nouă ediţie a Festivalului Oamenilor de Zăpadă, organizat sâmbătă în zona cabanei Montana. Pentru că în acest sfârșit de săptămână se anunță ninsori, organizatorii se aşteaptă la zeci de concurenţi şi mii de turişti care vor urca în Straja pentru schi.
Festivalul Oamenilor de Zăpadă a luat naștere în urmă cu câțiva ani. La prima ediție a existat chiar o încercare de a realiza cel mai mare om de zăpadă din lume, ceea ce s-a şi întâmplat. Recordul mondial nu a putut fi însă omologat pentru că la faţa locului nu a ajuns la acea vreme niciun reprezentant de la Guinness Book. Festivalul a devenit în timp o tradiţie pentru Staţiunea Straja din Valea Jiului. Participanții la acest concurs inedit îşi vor putea pune imaginația la lucru și în acest an pentru că organizatorii intenționează să premieze cele mai originale figurine realizate din omăt.
Administratorii stațiunii se așteaptă la un aflux mare de turiști în week-end. Ei spun că la această oră în staţiunea Straja se poate schia pe toate pârtiile, stratul de zăpadă având o grosime medie de peste o jumătate de metru.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole