Peste 200 de misiuni și intervenții executate de ISU Hunedoara

În ultimele trei zile, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” au desfășurat 225 misiuni și intervenții.
O pondere semnificativă a misiunilor este reprezentată de acordarea ajutorului medical de urgență, respectiv 158 astfel de solicitări.
În această perioadă, pompierii militari au intervenit pentru stingerea a 41 incendii.
 Unul dintre acestea a avut loc sâmbătă noaptea, în localitatea General Berthelot, unde o casă de aproximativ 40 de metri pătrați a fost cuprinsă de flăcări. Pentru lichidarea incendiului s-au mobilizat pompierii Punctului de Lucru Totești și cei ai Detașamentului Hunedoara, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.
Concomitent cu actiunea de localizare a incendiului, colegii noștri au intervenit pentru identificarea eventualelor persoane surprinse în locuință și din nefericire, un bărbat în vârstă de 59 de ani a fost găsit decedat.
Intervenția pompierilor a durat peste două ore, iar cauza probabilă de producere a incendiului a fost utilizarea focului deschis în spații închise.
Restul de 40 de incendii au reprezentat arderi necontrolate de vegetație uscată, litieră și pășune împădurită, înregistrate în mai multe localități hunedorene, suprafața totală afectată ajungând la circa 250 de hectare de teren.
 Totodată, echipajele de intervenție au gestionat prompt 2 situații de urgență generate de producerea accidentelor rutiere care au avut loc pe raza localităților General Berthelot și Gurasada, au acordat sprijin Serviciului de Ambulanță Județean în 14 cazuri, au desfășurat 8 misiuni de recunoștere în teren la operatori economici din domeniul serviciilor turistice și au acționat în alte 2 situații pentru protecția comunității.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole