Primele autobuze electrice circulă deja pe străzile Devei

Începând de astăzi, 26 octombrie 2023, primele două autobuze electrice care vor deservi transportul local din Deva au ieșit pe trasee.
Acestea circulă pe liniile 3 și 6 și pe liniile 4-5 (centrul comercial Auchan).
Societatea de Transport Public Local Deva anunță că și celelalte două autobuze electrice vor intra în curând în exploatare, deservind călătorii din municipiu.
Municipiul Deva are 26 de autovehicule electrice. Dintre acestea, 4 sunt autobuze Karsan e-Atak – tip 1 și 22 microbuze Karsan Jest Electric – tip 2.
Autobuzele și microbuzele electrice au fost achiziționate pe fonduri europene, în cadrul proiectului de modernizare a sistemului de transport public local prin achiziționarea de vehicule ecologice.
Vehiculele ecologice corespund tuturor normelor europene în domeniul transportului de călători.
Mașinile sunt echipate cu: camere de luat vederi în scopul identificării eventualelor acte de vandalism și asigurării siguranței circulației rutiere, cu podea complet coborâtă, cu rampă de îmbarcat cărucioare pentru persoanele cu dizabilități motorii, cu sistem de climatizare (încălzire, ventilație și aer condiționat), cu sisteme electronice cu afișaj LED de informare a pasagerilor în interior și exterior, respectiv sisteme de sonorizare în interior, cu sistem de localizare prin GPS etc.
Investiția în autobuze electrice face parte din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă a Municipiului Deva.
Achiziția de autobuze electrice este prima componentă a proiectului de modernizare a transportului public local din Deva. A doua componentă este modernizarea sistemului de transport public local prin reabilitarea infrastructurii aferente.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole