Proiecte de interes comunitar aprobate la Deva

După o şedinţă prelungită, cu nervi şi replici tăioase, consilierii locali ai Devei au aprobat câteva din proiectele de interes comuntar ce au fost amânate sau respinse până acum.

Şedinţa extraordinară convocată de consilierii USL a durat mai mult ca de obicei, iar ordinea de zi a fost bombardată cu puncte suplimentare. Aleşii locali ai PDL au cerut pauză de consultări pentru că le-au fost „băgate sub nas” documentele în ultima clipă. Cei din USL, majoritari în consiliu, au acceptat după lungi parlamentări cererea, deşi au fost şi ei în situaţia pedeliştilor şi adversarii nu au făcut un capăt de ţară din a le da posibilitatea să voteze în cunoştinţă de cauză.

Devenii care îşi plătesc taxele şi impozitele pe terenuri, clădiri şi mijloace de transport în primul trimestru al anului vor plăti cu zece la sută mai puţin.

Consilierii au aprobat şi înfiinţarea adăpostului de urgenţă pe timp de noapte destinat oamenilor străzii. Edificiul urmează se fie construit pe strada Nicolae Grigorescu (peste calea ferată), cu fonduri europene în sumă de aproape două milioane de lei. În adăpost vor putea fi cazaţi un număr de 30 de oameni fără casă.

Şi alocaţia de hrană pentru cantina săracilor a fost majorată de la şase lei la nouă lei pentru fiecare porţie. Municipalitatea dă de mâncare, zilnic, la 400 de nevoiaşi.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole