Regal de șah în stațiunea Geoagiu-Băi

Județul Hunedoara este gazda celei de-a IV-a etape a circuitului GRAND PRIX Romania la șah, un eveniment care se bucură de o participare de top.
Între 16 și 23 octombrie se desfășoară turneul principal de șah la care participă aproape 40 de mari maeștri și maeștri internaționali din 11 țări ale lumii (India, Azerbaidjan, Israel, Germania, Italia, Lituania, Bulgaria, Grecia, Ucraina, Moldova și România) cu ELO >2200, plus deținători de vouchere primite din partea Federației Române de Șah sau wildcards oferite de către organizatori. Turneul cu omologare FIDE și FRSah se joacă în sistem elvețian, a 9 runde. Fondul total de premiere este de 90.000 de lei.
Între 20-23 octombrie, tot la Geoagiu-Băi, se desfășoară turneul secundar HUNEDOARA OPEN pentru jucători români legitimați și străini cu FIDE ID și cu ELO <2200. Se va juca în sistem elvețian, a 6 runde. Fondul de premiere este de 15.000 de lei. La acest turneu vor participa 61 de competitori din România, Serbia și Canada.
La deschiderea oficială a evenimentului, alături de oficialii Federației Române de Șah, a participat din partea Consiliului Județean Hunedoara vicepreședintele Ion Bădin. Din partea gazdelor, a fost prezent primarul orașului Geoagiu, Vasile Cărăguț.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole