Zece copii din satul hunedorean Holdea învaţă carte într-o cutie de 15 metri pătrați. Asta ca să nu facă naveta peste șase kilometri până la şcoala din satul vecin Ohaba.

Micuţii din satul hunedorean parcă uitat de lume, fac şcoală în acest modul din anul 2008, de când părinţii au refuzat să îi mai trimită, pe jos, la şcoala din satul vecin. Vechea şcoală din Holdea nici nu se putea lua în calcul, pentru că nu mai este funcţională din anul 1996, aşa că soluţia găsită de primar a fost să închirieze un container de tablă. Pe timp de iarnă, încăperea este încălzită cu două calorifere electrice, iar toaleta este undeva în curte.

Învăţătoarea şi părinţii copiilor se feresc să vorbească deschis despre situaţia şcolii, de teamă ca aceasta să nu fie închisă. Iar cei care o fac, spun că e mai bine aşa decât de loc. „O altă clădire în acea localitate, care să arate bine, nu am găsit”, susține Alin Chiorean, primarul comunei Lăpugiu de Jos, de care aparține satul Holdea.

Chiar dacă nu au o şcoală în adevăratul sens al cuvântului, copiii din satul Holdea vor să înveţe carte iar orele se desfăşoară în mod firesc în fiecare zi.

Dar pentru că suntem în pragul sărbătorilor de iarnă şi mai sunt câteva zile până vine Moş Crăciun, micuţii din Holdea se preocupă acum să-l întâmpine cum ştiu ei mai bine.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole