Se schimbă mersul trenurilor

Noul mers al trenurilor va intra în vigoare de la 11 decembrie.Tot de atunci vor dispărea şi denumirea de Accelerat, Personal și Rapid. Trenurile de călători vor fi structurate si tarifate în funcţie de serviciile oferite, în trei categorii, astfel: Intercity (IC), InterRegio (IR), Regio (R).

Bilete la trenurile care circulă pe 10 decembrie vor fi disponibile la vânzare începând cu data de 2 decembrie. Cei care vor să călătorească după data de 11 decembrie trebuie să îşi cumpere bilet după noul mers al trenurilor. La ghişeele de emitere din staţii, la agenţiile de voiaj şi la aparatele automate de vânzare amplasate în gări, acestea pot fi achiziționate după cum urmează: pe 9 decembrie – numai pentru trenurile cu plecare pe 11, iar pe 10 decembrie – pentru trenurile cu plecare pe 11 și 12 decembrie.

Legitimaţiile emise în zilele de 9 şi 10 decembrie pentru toate trenurile din noul Plan de Mers, vor fi tarifate prin asimilare la rangurile actuale: trenurile Interregio vor fi tarifate ca trenuri Accelerate, iar trenurile Regio vor fi tarifate ca trenuri Personale.

CFR Călători informează că serviciul vânzare online va fi indisponibil în zilele de 9 şi 10 decembrie 2011. Începând cu data de 11 decembrie 2011 se revine la funcţionarea normală a tuturor sistemelor electronice de emitere de bilete, adică se pot achiziționa bilete și cu 30 de zile înainte de călătorie.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole