Sprijin financiar pentru elevii care vor reprezenta municipiul Petroșani la Concursul Național de Robotică

Consiliul Local Petroșani a aprobat proiectul de hotărâre pe care l-am inițiat referitor la acordarea sprijinului financiar pentru elevii care ne vor reprezenta la Concursul Național de Robotică.
 
Elevii cercului de robotică Alpha Bit de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Petroşani” vor participa la faza naţională a Concursului Național de Robotică BRD First Tech Challenge Romania, ce va avea loc la Bucureşti, în perioada 02-05 martie 2023.
Începând cu anul 2019, acest club a obţinut numeroase premii la Concursul Național de Robotică BRD First Tech Challenge Romania, şi anume: în anul 2019 – premiul I – Control Award, în anul 2020 – premiul I Think Award, în anii 2021 şi 2022- premiul II Connect Award. B 120
Obiectivele acestui club sunt de a-i atrage pe elevi spre inginerie, dar şi pentru corelarea unor cunoştinţe din programa şcolară de la disciplinele fizică, matematică cu activități practice, cum ar fi realizarea roboţilor. În acest sens, clubul de robotică reprezintă oportunitatea elevilor de a realiza activități practice în şcoală, şi anume de a îmbina cunoştinţele teoretice cu cele practice.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole