Stagiu de pregătire în județul Hunedoara pentru scafandri

Scafandrii de peșteră și de mare adâncime, care activează în structurile Salvamont-Salvaspeo din județele Cluj, Harghita, Mureș, Hunedoara și Gorj, au efectuat un stagiu anul de pregătire în județul Hunedoara.
În cadrul stagiului profesional, la Barajul Gura Apelor a avut loc exercițiul „ScubaRes 2023” de testare a echipamentelor și a capacității la intervenție a scafandrilor Salvaspeo din cele cinci județe, la care au fost invitați să asiste reprezentanții instituțiilor care colaborează operațional cu structurile Salvamont-Salvaspeo. Consiliul Județean Hunedoara, în subordinea căruia se află Serviciul Public Județean Salvamont Hunedoara, a fost reprezentat la eveniment de vicepreședintele Ion Bădin.
Cu acest prilej, au fost expuse echipamentele folosite de serviciile Salvamont în cazul unor intervenții acvatice și subacvatice. De asemenea, au fost prezentate și testate drone aero pentru căutare la suprafața apei, drone subacvatice, detectoare subacvatice de victime, scubajeturi și alte echipamente de ultimă generație folosite pe plan mondial în activitatea de salvare acvatică și subacvatică.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole