Tineri defavorizați din zona Grigorescu, prezenți la Bursa locurilor de muncă din Deva

Tineri și adolescenți care beneficiază de ajutor social și se află în atenția Direcției de Asistență Socială Deva au participat la Bursa locurilor de muncă destinată categoriilor defavorizate de populație, care s-a desfășurat vineri, la Centrul Cultural din Deva.
Însoțiți la eveniment de reprezentantul Compartimentului Local pentru Romi al Primăriei Deva, tinerii aparținând comunității defavorizate din zona Nicolae Grigorescu au identificat oportunități de angajare pentru absolvenți de învățământ primar și au solicitat angajatorilor informații despre oferte de locuri de muncă în domenii precum materiale de construcții, construcții metalice și ale produselor din metal, utilaje și instalații etc.
Pentru a-și crește șansele de integrare pe piața muncii, de anul acesta, mai mulți tineri defavorizați din zonele Nicolae Grigorescu, malul Mureșului și Carierei, care au abandonat școala sau nu au frecventat-o niciodată, au ales să-și completeze studiile înscriindu-se la Programul „A doua șansă”.
Conform legii privind venitul minim garantat, persoanele care beneficiază de ajutor social și sunt apte de muncă sunt înregistrate la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara, ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Refuzul unei oferte de loc de muncă sau refuzul de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forței de muncă și de formare profesională determină încetarea dreptului la ajutor social.
Direcția de Asistență Socială Deva încurajează și sprijină participarea persoanelor din comunitățile vulnerabile la burse ale locurilor de muncă și la programe de calificare și formare profesională, în vederea creșterii gradului de ocupare a forței de muncă în rândul acestora.
La Bursa locurilor de muncă destinată tinerilor din categorii defavorizate au participat 72 de angajatori cu o ofertă de 624 de posturi și peste 1.000 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, dintre care 19 tineri cu risc de excluziune socială și alți 36 cu dizabilități.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole