Ursul Baloo din Straja a împlinit 15 ani! (Galerie FOTO)

Ursul Baloo, mascota vie a staţiunii de schi Straja din Valea Jiului a împlinit sâmbătă 15 ani. Ca în fiecare an, iubitorii acestuia au hotărât să-i sărbătorească ziua de naştere şi au pregătit un tort uriaş de fructe acoperit cu miere de albine. Cu această ocazie, în staţiunea din Valea Jiului  a fost organizată în cinstea lui Baloo şi o competiţie sportivă care-i poartă numele. Peste două sute de copii aflaţi în vacanţă la munte în weekend au participat la un concurs de schi contra cronometru. Câştigătorii au fost răsplătiţi cu diplome şi cupe, marele premiu fiind chiar Cupa Baloo. Unii turişti au venit de la sute de kilometri distantă pentru a participa la programul oferit de organizatori, iar copiii care i-au cantat la mulţi ani ursului, au fost serviţi cu prăjituri.

În urmă cu 15 ani, puiul de urs abia născut a fost găsit în padure de un localnic care nu l-a lăsat să moară şi l-a adus în staţiunea Straja pentru a fi îngrijit şi hrănit. Ursul s-a obişnuit repede cu oamenii din zonă şi nu a mai vrut sa plece. Doi ani s-a plimbat liber prin staţiune, putând oricând să fugă în padure, dar a ales să rămană în preajma oamenilor. Pentru că puiul de urs lua rapid în greutate, iar unii turişti au început să-l privească cu oarecare teamă, un om de afaceri din zonă a luat hotărârea să-i construiască o cuşcă cu toate dotările necesare, inclusiv piscinaă Adăostul a fost gândit cu o suprafaţă mult mai mare decat prevăd normele europene pentru un urs ţinut in captivitate.

De-a lungul anilor au fost mai multe încercări de a lăsa ursulîin libertate, acesta întorcandu-se de fiecare dată înapoi la cei care l-au îngrijit. A rămas de legendă intamplarea petrecută cu ani în urmă când îngrijitorul animalului a uitat uşa deschisă la adăpost. Ursul a ieşit nestingherit, s-a plimbat cateva ore prin pădurea din apropiere, apoi s-a întors singur “acasă”.

Este clar că ursul Baloo simte că este iubit de oameni şi a ales să trăiască alături de cei care l-au salvat şi l-au îngrijit.

 

Sorin ISTRATE

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole