Vechea autogară din Hunedoara, focar de infecţie şi adăpost pentru aurolaci.

Fosta autogară din Hunedoara este istorie, o istorie tristă, însă ramaşiţele ei dau fiori celor care se aventurează în acest loc. În trecut locul era printre cele mai aglomerate din municipiu, iar acum a ajuns o ruină. Peisaj dezolant apolcaliptic.

De aproape un deceniu, nimeni nu s-a mai îngrijit de soarta ei. Cei de la Primăria Hunedoara susţin că, clădirea şi parcarea fostei autogări, situată în vecinatatea gării, a unui hipermarket şi a noii autogări, aparţin unei firme private.

„Au fost date amenzi societăţii în proprietatea căreia se află terenul şi imobilul unde a funcţionat fosta autogară, pentru lipsa igienizarii zonei”, a informat Primăria Hunedoara. Dincolo de mizeria lăsată să se extindă timp de mai mulţi ani, clădirea ruinată a devenit adăpost pentru oamenii străzii şi consumatorii de aurolac. „Aceştia pot fi văzuţi frecvent, ieşind dintre ruinele autogării pentru a cerşi. Sunt inclusiv copii cei care trag aurolac din pungă. Apoi vin la cerşit în fata gării şi în parcarea magazinului”, se plânge Ioan, un şofer de microbuz. De câţiva ani, ruinele sunt mascate de bannerele în care reprezentanţii hipermarketului îşi prezintă ofertele, insuficient însă pentru a schimba înfăţişarea fostei autogări. În clădirea dezafectată, în urmă cu doi ani, doi minori au fost atraşi de un tânar si abuzaţi sexual. Peisajul dezolant al fostei autogări este completat de priveliştea pustie a gării din Hunedoara. Clădirea gării, considerată un monument de arhitectură reprezentativ pentru deceniile trecute se degradează treptat, iar cele mai multe dintre spaţiile ei, devenite nefuncţionale, au fost închise şi lăsate în ruină.

Mihai MEHEŞ

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole