Fetele de la CSM Cetate Deva au profitat de avantajul terenului propriu şi au câştigat al doilea joc la rând în campionat, scor 29-28, cu CSM Ploieşti

Aşa cum se poate deduce din diferenţa minimă a scorului final, meciul nu a fost nicidecum unul la discreţia gazdelor, ba din contră. CSM Ploieşti a dat o replică dârză la Deva, unde a condus ostilităţile în finalul primului mitan pe care l-au încheiat în avantaj pe tabelă, scor 15-16, iar la un anumit moment dat avea şi avantaj de trei goluri, scor 10-13.

Cetate Deva a revenit tare după pauză, a întors tabela în favoarea ei, scor 17-16 şi a fost în avantaj în permanenţă până la final desprinzându-se şi la patru goluri, scor 23-19. Diferenţa a fost făcută de precizia mult mai mare a defensivei, dar şi de procentajul de 100 la sută al aruncărilor de la 7 metri capitol la care ploieştencele au suferit enorm, ratând cinci astfel de oportunităţi de a marca din cele 13 primite!!. În cele din urmă, Deva a reuşit al treilea succes din actuala stagiune, a acumulat 6 puncte cu care a urcat în prima parte a clasamentului Ligii Naţional, până pe locul 7.

Campionatul se va întrerupe din nou până pe 5 noiembrie, atunci când Cetate va avea o deplasare grea pe terenul Universităţii Neptun Constanţa.