În cursul zilei de ieri, polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Lupeni au efectuat o acțiune în zona cartierului Bărbăteni din Lupeni, acţiune în urma căreia a fost identificat un bărbat în vârstă de 41 de ani, din municipiul Lupeni, care în data de 21.07.2014 a săvârșit infracțiunile de tentativă de viol și lipsire de libertate în mod ilegal împotriva unei minore în vârstă de 17 ani, din municipiul Lupeni.
În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că, în jurul orei 12:30, minora a fost acostată de către suspect în zona Parcului Tineretului din Lupeni şi dusă pe un deal în zona străzii Mierlașu, din Lupeni, unde acesta a încercat să întrețină relații sexuale cu tânăra, fără acordul acesteia. Minora a reuşit să fugă în momentul în care de zona menţionată s-au apropiat alte persoane.
Deoarece suspectul, imediat după comiterea faptelor, a dispărut de la domiciliu, sustrăgându-se cercetărilor, în urma probatorului administrat, Judecătoria Petroșani a emis faţă de acesta mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile şi s-a dispus punerea sa în urmărire naţională.
Suspectul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Hunedoara.