Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Vulcan efectuează cercetări faţă de un suspect în vârstă 45 de ani, din municipiul Piatra Neamț, suspectat de comiterea unei infracţiuni de înşelăciune.
Poliţiştii au stabilit că suspectul, pretinzând că este reprezentantul mai multor fundaţii, i-a propus unui om de afaceri din municipiul Vulcan încheierea unor contracte de prestări servicii în domeniul construcţiilor, în valoare de circa 34.000.000 euro.
Folosind documente fictive, suspectul a pretins şi a primit de la omul de afaceri din Vulcan suma de 14.000 de euro, drept condiție prealabilă a demarării procedurilor de obținere a acestor lucrări. Ulterior, suspectul a mai pretins suma de 11.000 euro ca și diferență, în același scop. Realizând faptul că a fost indus în eroare, omul de afaceri a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani, iar în seara zilei de 19.05.2014, poliţiştii Formațiunii de Investigații Fraude și cei ai Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Vulcan, împreună cu procurorul de supraveghere, au organizat un flagrant în urma căruia asupra suspectului a fost găsită suma de 3.000 euro, bani primiţi de la omul de afaceri din Vulcan.
Suspect a fost prezentat Judecătoriei Petroșani, care a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune.